Bæredygtighed

Hvad betyder bæredygtigt livsstil for os?

Måske undrer du over, hvorfor vi har så forskellige produkter i butikken – interiør tilbehør og tøj til børn… Hvorfor så spredt udvalg? Hvordan hænger det sammen?

Med vores udvalg af produkter vil vi skabe opmærksomhed på bæredygtighed og bæredygtig livsstil, uanset om det er tøj til barnet eller en vase til dit hjem.

Vi er ikke perfekte indenfor bæredygtighed endnu, men vi tager ansvar og med hvert lille skridt føler vi, at det bidrager og skaber de bedst mulig betingelser for mennesker og miljø. Vi ved, at vores valg i dag betyder jo alverden i morgen, og især til de næste generationer.

Mennesker tager alt for mange ting for givet, især vores skønne planet. Derfor vil vi sætte fokus på naturen. Samtidig vil vi tage din opmærksomhed på nogle af de gamle traditioner og færdigheder, som eksisterede (og stadig eksisterer) før industri og masseproduktion tog over.

Hvorfor er produkterne fra Letland? Fordi, at jeg – stifter af Nature by Hand, kommer fra Letland og det er mig en ære at præsentere produkter fra mit hjemmeland! Også fordi, at Letland altid har passet på naturen. Skovene dækker knap halvdel af landet. Næsten 40 % af landets energiforbrug er baseret på vedvarende energi, og de har Europas tredje laveste niveau for udledning af drivhusgasser. Letland er meget langt fremme i bæredygtig udvikling. Unge mennesker lærer gerne de gamle færdigheder/håndværkfag og vender tilbage til det vores forfædre var rigtig gode til – at arbejde med hænderne, værdsætte naturen og genbrug de man har eller kan få fat i.

Det er meget svært at finde balancen i hverdagen til bæredygtig livsstil. Vi kæmper selv med det. Men naturen skal beskyttes – vi skal begrænse vores aftryk på miljøet og tag en bedre hensyn til det. Dyr skal behandles ordenligt. Mennesker skal behandles ordenligt og retfærdigt, og ikke kun dem, der laver produkterne, men også dem, der bruger dem. Så det handler ikke blot om ansvarlig produktion, men også om ansvarlig forbrug.

Bæredygtighed er også en af grundene, hvorfor Nature by Hand ligger ude på landet i de grønne omgivelser i stedet for midt i byen.

Når du træder ind i vores butik, vil du finde dig i en verden omgivet af forskellige historier, der så vidt som muligt er i harmoni med naturen og mennesket.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i butikken!